Welke woning past bij mij?

Alles over houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een relatief nieuwe bouwtechniek die de laatste jaren alsmaar populairder wordt. Die populariteit is in grote mate te danken aan het duurzame en snelle bouwproces. Lees snel verder en ontdek alles over houtskeletbouw.

Houtskeletbouw: duurzame bouw- en woonoplossing

Kiezen voor houtskeletbouw is volop inzetten op duurzaamheid. En dat begint al bij het productieproces. Het energieverbruik en de CO²-uitstoot bij de productie van hout voor houtskeletbouw liggen beduidend lager dan bij andere materialen. Zo is de impact van houtskeletbouw op klimaatverandering beperkter. Dankzij de grote focus op isolatie en luchtdicht bouwen is een houtskeletbouw ook een pak energievriendelijker voor wie er in woont. Je energiekosten liggen namelijk een stuk lager waardoor je ook op die manier bijdraagt aan een duurzamer leefmilieu.

Houtskeletbouw is een snelle bouwoplossing

Het bouwen van een houtskeletwoning neemt beduidend minder tijd in beslag dan een traditionele bouwmethode. Dat komt doordat vele houtskeletelementen zoals vloeren en wanden al op voorhand gefabriceerd worden in een productiehal. Dat levert een grote tijdswinst op tijdens de montage van de houtskeletbouw op de uiteindelijke locatie.

Laten we meteen ook maar een fabel de wereld uit helpen: houtskeletbouw is zeker niet duurder dan traditionele bouwvormen. Dankzij het gebruik van hout, wat minder zwaar is, zijn speciale funderingstechnieken vaak onnodig en dankzij het razendsnelle constructieproces bespaar je aanzienlijk op arbeidskosten én op de huurkosten van je huidige onderkomen.

Houtskeletbouw is snel aanpasbaar

Met een houtskeletwoning zet jij jezelf nooit vast. Want in de loop der jaren durven je woon- en werkbehoeften wel eens wijzigen. Met houtskeletbouw laat je makkelijk aanpassingswerken uitvoeren zonder breek- en kapwerken. Ook je houtskeletwoning uitbreiden of een verdieping aan je bestaande constructie is perfect mogelijk. Zo wordt jouw houtskeletbouw een perfect modulaire woning die zich aanpast aan elke levensfase.

 

 

Kies voor een specialist in houtskeletbouw

Ben je klaar om de voordelen van houtskeletbouw zelf te ervaren? Schakel dan een professionele bouwpartner zoals Noust in. Onze medewerkers staan je bij met raad en daad vanaf de ontwerpfase tot de uitvoering en nazorg.

 

Benieuwd hoe Noust jou een droomwoning in houtskeletbouw bezorgt? Neem dan snel contact met ons op.

Onze realisaties
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Geel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Geel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Berendrecht
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Geel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Gierle
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Veelgestelde vragen over modulair bouwen
Is modulair houtskelet bouwen goedkoper dan traditioneel bouwen?
De prijs van een modulaire houtskeletwoning ligt iets lager dan een traditioneel gebouwde woning, dit is echter op korte termijn. Ook op lange termijn zal er bespaart worden op de energie kosten omdat een houtskeletwoning energiezuiniger is.
Is houtskeletbouw even duurzaam als traditioneel metselwerk?
Een houtskeletbouwwoning is duurzamer dan een woning in traditioneel metselwerk. Dit komt omdat hout een hernieuwbaar materiaal is dat CO2 opneemt en minder energie verbruikt voor de productie en het transport. Bovendien heeft een houtskeletbouwwoning een betere isolatie en een lager energieverbruik dan een traditionele woning. Een houtskeletbouwwoning draagt dus meer bij aan een duurzamer leefmilieu.
Zijn er beperkingen in afmetingen en stijl?
Een modulaire houtskeletwoning heeft niet veel beperkingen in afmetingen en stijl. Je kan kiezen uit verschillende modules die op maat gemaakt worden volgens jouw wensen en budget. Je kan ook de afwerking, de indeling en de materialen van je modulaire woning zelf bepalen. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, zoals de stabiliteit, de fundering, de transportmogelijkheden en de vergunningen.
Is een modulaire houtskeletwoning gemakkelijk te verbouwen of uit te breiden?
Een modulaire houtskeletbouwwoning is makkelijk te verbouwen en uit te breiden, omdat de modules op maat gemaakt worden en snel op de werf kunnen worden samengevoegd of verwijderd. Je kan dus je woning aanpassen aan je veranderende behoeften en wensen, zonder ingrijpende of langdurige werken.

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

{{ imagesalt }}

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

Ontdek ons complete verhaal
{{ imagesalt }} Download onze brochure
{{ imagesalt }}