Welke woning past bij mij?

De voordelen van modulair bouwen

Wie wil weten waarom modulair bouwen zo populair is, doet er goed aan een blik te werpen op de talrijke voordelen van modulair bouwen met houtskeletbouw. Flexibiliteit, snelheid en duurzaamheid: het zijn maar enkele van de troeven die we in deze blog belichten.

Modulair bouwen kan snel en kwalitatief

Modulair bouwen vergelijken met een Legoconstructie is wat simpel, maar de basisfilosofie komt wel overeen. Wie kiest voor een houtskeletwoning via modulair bouwen ziet zijn modulaire woning uiterst snel gebouwd worden. Dat is mogelijk dankzij de voorgefabriceerde prefabelementen. Die worden in een atelier op maat geproduceerd en hoeven daarna alleen nog op de werf te worden gemonteerd. Een groot verschil met het traditionele bouwproces waarbij een woning op de werf vanaf nul wordt opgebouwd.

 

De kwaliteit van modulair bouwen moet zeker niet onderdoen voor die van een traditioneel gebouwde woning. Dankzij de kwalitatief hoogstaande materialen en de uitgebreide kwaliteitscontrole van de verschillende onderdelen voor ze het atelier verlaten, is jouw houtskeletwoning goed voor vele generaties woonplezier.

MODULAIR BOUWEN IS DUURZAAM EN ENERGIEVRIENDELIJK

Modulair bouwen met houtskeletbouw is een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen. Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig van duurzaam bosbeheer en ook de restjes worden nooit zomaar weggegooid. Houtafval wordt gerecycleerd tot houtpellets, papier of vezelplaten.

 

Dankzij de ruimte die houtskeletbouw via modulair bouwen biedt aan isolatie, slaag je er vrij makkelijk in om een gunstig E-peil te verkrijgen. En dat merk je heel snel aan je energiefactuur van zodra jij je intrek neemt in je woning. Zo bezorg jij jezelf dankzij modulair bouwen een energievriendelijk binnenklimaat in je woning. En daarvan plukken jij en al je medebewoners permanent de vruchten.

Modulair bouwen biedt je flexibiliteit en vrijheid

Met modulair bouwen kies je voor een uiterst flexibele bouwwijze waarbij haast alles mogelijk is. Een gedeelte aanbouwen aan je bestaande woning, een verdieping toevoegen of een losstaand gebouw in je tuin creëren: deze flexibele bouwwijze komt altijd tegemoet aan jouw vereisten. Daarnaast ben je ook vrij om je eigen afwerkingsstijl te kiezen. Met modulair bouwen selecteer je de afwerking die je ook bij traditionele woningbouw kunt nemen. Van steenstrips tot houten gevelbekleding: met modulair bouwen geniet jij de volledige vrijheid!

Ga voor modulair bouwen met Noust

Bij Noust in Dessel tref je een gemotiveerd en ervaren team dat jou je droomwoning bezorgt dankzij modulair bouwen. Zaakvoerder Kristof en zijn medewerkers staan je graag bij met raad en daad.

 

Benieuwd hoe modulair bouwen het antwoord biedt op jouw woonuitdaging? Neem dan snel contact met ons op!

Onze realisaties
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Geel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Diest
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Dessel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Veelgestelde vragen over modulair bouwen
Is modulair houtskelet bouwen goedkoper dan traditioneel bouwen?
De prijs van een modulaire houtskeletwoning ligt iets lager dan een traditioneel gebouwde woning, dit is echter op korte termijn. Ook op lange termijn zal er bespaart worden op de energie kosten omdat een houtskeletwoning energiezuiniger is.
Is houtskeletbouw even duurzaam als traditioneel metselwerk?
Een houtskeletbouwwoning is duurzamer dan een woning in traditioneel metselwerk. Dit komt omdat hout een hernieuwbaar materiaal is dat CO2 opneemt en minder energie verbruikt voor de productie en het transport. Bovendien heeft een houtskeletbouwwoning een betere isolatie en een lager energieverbruik dan een traditionele woning. Een houtskeletbouwwoning draagt dus meer bij aan een duurzamer leefmilieu.
Zijn er beperkingen in afmetingen en stijl?
Een modulaire houtskeletwoning heeft niet veel beperkingen in afmetingen en stijl. Je kan kiezen uit verschillende modules die op maat gemaakt worden volgens jouw wensen en budget. Je kan ook de afwerking, de indeling en de materialen van je modulaire woning zelf bepalen. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, zoals de stabiliteit, de fundering, de transportmogelijkheden en de vergunningen.
Is een modulaire houtskeletwoning gemakkelijk te verbouwen of uit te breiden?
Een modulaire houtskeletbouwwoning is makkelijk te verbouwen en uit te breiden, omdat de modules op maat gemaakt worden en snel op de werf kunnen worden samengevoegd of verwijderd. Je kan dus je woning aanpassen aan je veranderende behoeften en wensen, zonder ingrijpende of langdurige werken.

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

{{ imagesalt }}

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

Ontdek ons complete verhaal
{{ imagesalt }} Download onze brochure
{{ imagesalt }}