Welke woning past bij mij?

Domotica voor een zelfstandige oude dag

Met een zorgwoning in je tuin schenk jij jezelf en je ouders of familieleden gemoedsrust. Ouderen blijven hun zelfstandigheid behouden, maar zijn toch in de buurt van mensen die hen kunnen bijstaan. Ontdek hoe makkelijk het is om een zorgwoning in je tuin te creëren!

Domotica als technologie voor dagelijks leven

Met een alsmaar ouder wordende bevolking stijgt ook de behoefte aan hulp voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen. Het Ambient Assisted Living-programma van domoticaproducent Loxone vertaalt die nood aan ondersteuning voor thuiswonende ouderen naar superpraktische toepassingen voor elke dag.

 

Domotica als preventief veiligheidsmiddel

Vandaag zie je alsmaar vaker domoticasystemen zoals het AAL van Loxone opduiken in zorgwoningen. Die modules worden al tijdens het productie- en assemblageproces uitgerust met slimme automatiseringsoplossingen die het leven van ouderen die zelfstandig wonen vergemakkelijken en veiliger maken.

De mogelijkheden zijn dan ook uiterst ruim. Zo is er een toepassing die de binnenverlichting van de zorgwoning automatisch activeert als het donker wordt. Verder biedt het AAL-domoticasysteem ook valdetectie en zorgalarm aan. Registreert het systeem gedurende te lange tijd geen beweging meer? Dan vertrekt er meteen een melding naar de zorgverleners zodat die poolshoogte kunnen nemen. Een andere nuttige toepassing houdt toezicht op een correct en regelmatig medicatiegebruik. Stel dat de oudere bewoner op vaste tijdstippen medicijnen moet innemen. Dan zorgt een sensor in de deur van het medicijnkastje voor een correcte registratie van elke medicijninname. Uiteraard zijn er ook meer algemene bedieningsopties beschikbaar. Zo is het perfect mogelijk om ook het binnenklimaat automatisch te laten regelen door het domoticasysteem. Een heleboel voorbeelden dus van hoe technologie het leven van oudere mensen veiliger en comfortabeler maakt.

Noust integreert domotica in zorgwoningen

Als specialist in de modulaire bouw van zorgwoningen zijn we bij Noust uiterst geïnteresseerd in de voordelen die het Loxone-domoticasysteem biedt voor ouderen die zelfstandig blijven wonen in hun zorgwoning van Noust. Omdat we geloven in de waarde van dit soort toepassingen integreren we het Loxone-domoticasysteem in elke zorgwoning.

 

Benieuwd om kennis te maken met de zorgwoningen van Noust met geïntegreerd domoticasysteem? Neem dan snel contact met ons op!

Onze realisaties
{{ imagesalt }}
Uniek zorgen
Meerhout
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Retie
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Arendonk
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Veelgestelde vragen over modulair bouwen
Is modulair houtskelet bouwen goedkoper dan traditioneel bouwen?
De prijs van een modulaire houtskeletwoning ligt iets lager dan een traditioneel gebouwde woning, dit is echter op korte termijn. Ook op lange termijn zal er bespaart worden op de energie kosten omdat een houtskeletwoning energiezuiniger is.
Is houtskeletbouw even duurzaam als traditioneel metselwerk?
Een houtskeletbouwwoning is duurzamer dan een woning in traditioneel metselwerk. Dit komt omdat hout een hernieuwbaar materiaal is dat CO2 opneemt en minder energie verbruikt voor de productie en het transport. Bovendien heeft een houtskeletbouwwoning een betere isolatie en een lager energieverbruik dan een traditionele woning. Een houtskeletbouwwoning draagt dus meer bij aan een duurzamer leefmilieu.
Zijn er beperkingen in afmetingen en stijl?
Een modulaire houtskeletwoning heeft niet veel beperkingen in afmetingen en stijl. Je kan kiezen uit verschillende modules die op maat gemaakt worden volgens jouw wensen en budget. Je kan ook de afwerking, de indeling en de materialen van je modulaire woning zelf bepalen. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, zoals de stabiliteit, de fundering, de transportmogelijkheden en de vergunningen.
Is een modulaire houtskeletwoning gemakkelijk te verbouwen of uit te breiden?
Een modulaire houtskeletbouwwoning is makkelijk te verbouwen en uit te breiden, omdat de modules op maat gemaakt worden en snel op de werf kunnen worden samengevoegd of verwijderd. Je kan dus je woning aanpassen aan je veranderende behoeften en wensen, zonder ingrijpende of langdurige werken.

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

{{ imagesalt }}

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

Ontdek ons complete verhaal
{{ imagesalt }} Download onze brochure
{{ imagesalt }}