Welke woning past bij mij?

Ga voor een zorgwoning in je tuin!

Met een zorgwoning in je tuin schenk jij jezelf en je ouders of familieleden gemoedsrust. Ouderen blijven hun zelfstandigheid behouden, maar zijn toch in de buurt van mensen die hen kunnen bijstaan. Ontdek hoe makkelijk het is om een zorgwoning in je tuin te creëren!

Zorgwoning in je tuin = modulair bouwen

De vergrijzing brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Een ervan is de zorg voor onze ouderen. Hoe verzoen je een maximale zelfstandigheid met voldoende hulp? Door te kiezen voor een zorgwoning in je tuin. Dankzij modulair bouwen wordt het haast een koud kunstje om je eigen zorgwoning in je tuin te laten plaatsen. En heb jij je ouders of een ander ouder wordend familielid altijd dicht in de buurt. En behoudt iedereen zijn zelfstandigheid en privacy. Zo combineert een zorgwoning het beste van twee werelden.

Zorgwoning in je tuin: versoepelde wetgeving

De Vlaamse Overheid paste recent de wettelijke voorschriften voor de realisatie van een modulaire zorgwoning in je tuin of naast je woning aan. Zo zijn de regels nu versoepeld en wordt het ook veel makkelijker om snel een vergunning aan te vragen. Ook de overheid is ervan overtuigd dat een zorgwoning in je tuin een belangrijk instrument is om onze ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Zo blijven ook nodige plaatsen verzekerd in de verzorgingsinstellingen voor wie ze echt nodig heeft.

Zorgwoning in je tuin: snel realiseerbaar

Dankzij modulair bouwen maak je snel en efficiënt werk van een zorgwoning in je tuin. Doe een beroep op een gespecialiseerde onderneming. Die komt langs om de nodige opmetingen te doen op de locatie waar jij je zorgwoning wilt. Daarna wordt de zorgwoning in het atelier vervaardigd met houtskeletbouw als structuur. De verplaatsbare module wordt volledig afgewerkt in de productiehal. Pas daarna wordt de zorgwoning in je tuin geplaatst. Die plaatsing neemt maar één dag in beslag. Zag jij al maanden werfleed voor je bij het bouwen van een zorgwoning? Dan word je aangenaam verrast wanneer je kiest voor houtskeletbouw met een verplaatsbare module. Geen bouwstof en -stress, maar wel een snelle en efficiënte realisatie met een minimum aan werfhinder.

Noust realiseert zorgwoning in je tuin

Noust in Dessel is een ervaren specialist die instaat voor de realisatie van een zorgwoning in je tuin. Daarvoor maken de professionele medewerkers gebruik van hun expertise in houtskeletbouw en modulair bouwen. Benieuwd hoe ze werk maken van een zorgwoning bij jou in de tuin? Neem dan snel contact met ons op!

Onze realisaties
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Geel
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek zorgen
Meerhout
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Balen
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Mol
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek genieten
Kuringen
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
{{ imagesalt }}
Uniek wonen
Gierle
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Veelgestelde vragen over modulair bouwen
Is modulair houtskelet bouwen goedkoper dan traditioneel bouwen?
De prijs van een modulaire houtskeletwoning ligt iets lager dan een traditioneel gebouwde woning, dit is echter op korte termijn. Ook op lange termijn zal er bespaart worden op de energie kosten omdat een houtskeletwoning energiezuiniger is.
Is houtskeletbouw even duurzaam als traditioneel metselwerk?
Een houtskeletbouwwoning is duurzamer dan een woning in traditioneel metselwerk. Dit komt omdat hout een hernieuwbaar materiaal is dat CO2 opneemt en minder energie verbruikt voor de productie en het transport. Bovendien heeft een houtskeletbouwwoning een betere isolatie en een lager energieverbruik dan een traditionele woning. Een houtskeletbouwwoning draagt dus meer bij aan een duurzamer leefmilieu.
Zijn er beperkingen in afmetingen en stijl?
Een modulaire houtskeletwoning heeft niet veel beperkingen in afmetingen en stijl. Je kan kiezen uit verschillende modules die op maat gemaakt worden volgens jouw wensen en budget. Je kan ook de afwerking, de indeling en de materialen van je modulaire woning zelf bepalen. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, zoals de stabiliteit, de fundering, de transportmogelijkheden en de vergunningen.
Is een modulaire houtskeletwoning gemakkelijk te verbouwen of uit te breiden?
Een modulaire houtskeletbouwwoning is makkelijk te verbouwen en uit te breiden, omdat de modules op maat gemaakt worden en snel op de werf kunnen worden samengevoegd of verwijderd. Je kan dus je woning aanpassen aan je veranderende behoeften en wensen, zonder ingrijpende of langdurige werken.

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

{{ imagesalt }}

Nog een andere vraag? {{ imagesalt }}Stel ze ons gerust

Ontdek ons complete verhaal
{{ imagesalt }} Download onze brochure
{{ imagesalt }}